Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Prajitura cu fructe si iaurt

Lasă un comentariu

P1010001

P1010002

P1010005

P1010013

P1010017

P1010021O prajitura delicioasa,perfecta pentru zilele calduroase de vara,puteti alege ce fructe va plac,eu am avut fructe de padure!

Blat:
-3 oua
-3 linguri zahar
-3 linguri faina
Separam albusurile de galbenusuri,batem spuma albusurile cu zaharul,punem si galbenusurile peste albusuri,amestecam usor apoi incorporam si faina.Tapetam o tava cu hartie de copt si introducem blatul la cuptor circa 25/30 minute incuptorul preincalzit!Va iesi in blat subtire pe care il taiati cu grija in 2 parti,pentru a pune crema la mijloc!

Crema:
-500 g frisca
-500 g fructe(din cantitatea aceasta opriti si pentru decor)
-1 iaurt mare de fructe
-2 plicuri zahar pudra cu aroma de vanilie(160g)
-2 plicuri gelatina alba
-1 plic gelatina rosu(pentru decor)
Batem frisca tare cu zaharul,fructele le punem la scurs,apoi le adaugam peste frisca(jumate din cantitate),adaugam si iaurtul de fructe si amestecam cu mixerul la viteza mica(se va face ca oo crema),gelatina o dizolvam in 50 g apa calda si o punem peste compozitia de frisca,amestecam din nou si dam putin la rece pana pregatim blatul. Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua parti(ca la tort) punem prima foaie in tava,adaugam crema,acoperim cu cea de-a doua foaie de blat iar pe deasupra imprastiem fructele oprite de la crema,preparam gelatina rosie conform instructiunilor de pe plic si o turnam calduta peste fructe.Dam la frigider pentru cateva ore(de preferat o noapte intreaga).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s