Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Chec umplut cu crema de vanilie

Lasă un comentariu

Dragele mele va recomand aceasta reteta de chec,delicioasa pe care o am de la o prietena….ma scuzati ca nu am poze din timpul prepararii! Sper sa il incercati si sa-mi spuneti cum vi se pare!

Ingrediente chec:

  • 8 oua
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 linguri ulei
  • cacao(pentru jumate din compozitie)

Ingrediente crema:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 1 ceasca faina
  • 3/4  pachet margarina
  • 1 esenta de vanilie(de buna calitate)

Ingrediente glazura:

  • 8 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 4-5 linguri apa
  • 1 lingura faina
  • 1/4 pachet margarina

Pentru blatul de pandispan,separam albusul de galbenus,batem albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat,galbenusurile le amestecam cu uleiul si praful de copt stins in otet.Cu o lingura de lemn amestecam de sus in jos galbenusurile peste albusuri,apoi adaugam faina.Punem jumate de compozitie in tava de chec tapetata cu hartie de copt,iar in restul de compozitie adaugam 2 linguri de cacao.Introducem tavile in cuptor la foc potrivit aproximativ 40 minute.

In acest timp ne ocupam de crema.Intr-o cratita amestecam zaharul cu faina si vanilia peste care turnam laptele,punem la foc mic iar cand incepe sa se ingroase punem si margarina si mai lasam cateva minute amestecand bine.Dam crema la rece.

Scoatem checurile,le lasam sa se raceasca apoi le taiem in trei bucati(ca la tort),combinand culorile,cel negru cu cel alb,umplem fiecare foaie,iar pe deasupra facem o glazura.

Pentru glazura amestecam zaharul cu cacao,apa si faina,punem la foc foarte mic iar cand incepe sa se ingroase putin punem si margarina,mai lasam sa dea un clocot si o lasam la racit.Cand e calduta o punem peste checuri.Lasam la rece 1-2 ore!

P1000726 P1000715 P1000717 P1000722 P1000723

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s