Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Suberek(bòrek)

Lasă un comentariu

Astazi  va propun o reteta putin mai deosebita…despre suberek stiu ca este prezent pe la patiseriile din oras si ca este de origine turceasca(si probabil reteta originala este cu carne de miel) :) Desi am mai auzit de suberek,nu am gustat niciodata si e prima data cand il fac si pot sa va spun ca e una din retetele care merita incercate!🙂

Ingrediente:

  • 500 g carne tocata
  • 2 cepe mici
  • 3 linguri menta
  • 350 g faina
  • 1 cana cu apa calduta
  • ulei,sare,piper

Este o reteta foarte usoara si extrem de buna…in primul rand facem o coca din faina,sare si apa calduta (pe undeva am auzit ca in loc de apa se framanta cu iaurt,eu nu am incercat,dar probabil e mai gustos,cine stie).Ceapa curatata si spalata o dam pe razatoare si o punem la calit in cateva linguri de ulei (2-3 minute) apoi punem carnea tocata si lasam la foc mic pana scade zeama lasata de carne.Dam compozitia de carne deoparte,lasam putin la racit si o condimentam cu sare piper si menta (care este si ingredientul cheie pentru suberek).

Impartim coca in bucati mici,cam de marimea unui ou (putin mai mari)🙂 pudram faina si cu sucitorul intindem foaia care trebuie sa fie subtire si nu foarte mare cam cat palma,umplutura (cam 2 linguri) se intinde uniform pe jumatate de foaie si se acopera cu cealalta jumatate.Se preseaza marginea cu varful unei furculite,pentru a fi siguri ca foaia s-a lipit bine….se prajesc in baie de ulei pe ambele parti!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s