Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Placinta cu dovleac

Lasă un comentariu

Pentru ca tot suntem in sezonul dovlecilor,m-am hotarat sa fac o placinta cu dovleac,sincera sa fiu eu nu prea ma dau in vant dupa dovleac,dar o data pe an e buna🙂

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac
  • 500 g faina
  • 2 linguri margarina
  • 1 cubulet drojdie
  • 1 cana apa calda
  • 3 linguri zahar
  • scortisoara si zahar dupa gust pentru dovleac
  • 1 ou pentru uns placinta

Este o reteta foarte foarte simpla,daca renuntati la ou,este o reteta de post…buuun,punem faina cernuta intr-un castron,facem o gaura la mijloc,punem zaharul,putina sare,margarina,drojdia faramitata,picuram apa calda si incepem sa framantam.Lasam aluatul la crescut intr-un loc cald,si ne ocupam de dovleac,il curatam,il spalam si il dam pe razatoare,apoi intr-o cratita punem dovleacul ras,zaharul si scortisoara dupa gust . Se lasa la racit compozitia,iar dupa ce s-a racit bine,luam jumatate din aluat,intindem o foaie,o punem in tava unsa cu margarina si faina punem compozitia peste foaie si acoperim cu cealalta foaie de aluat,batem un ou deasupra si bagam la cuptor pentru 30-40 minute,pana se rumeneste frumos,lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra cu aroma de vanilie!Este un aluat foarte simplu dar daca nu aveti timp,la fel de bine merge si cu aluat frantuzesc(foietaj) este mai gustos sau foi de placinta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s