Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Placinte taranesti

Lasă un comentariu

O bunatate de placinta cu atat de putine ingrediente…reteta de la bunica!:)

Ingrediente:

  • 1 kg faina(sau 500g,depinde de cat de multe vreti sa faceti)
  • 1 cubulet de drojdie
  • putina sare
  • 1 lingura margarina
  • 1 lingura smantana
  • 1 cana apa calduta sau lapte
  • 2 oua
  • 300 g branza
  • ulei pentru prajit

Punem faian cernuta intr-un castron,facem o gaura in mijlocul fainii,punem drojdia frecata cu 1 lingurita de zahar,smantana,margarina,sarea si apa calduta si framantam(daca mai e nevoie mai punem apa) pana la un aluat mai consistent.Lasam la crescut,la loc cald aproximativ o ora.

Pregatim compozitia cea simpla…radem branza intr-un castron(sarata sau dulce,cum va place) si in functie de cata branza avem punem 2-3 oua si amestecam,eu am pus si 2 linguri de gris ca sa nu curga compozitia,depinde de branza! Daca aveti branza dulce puteti pune si niste stafide in compozitie,ii da un gust aparte!

Dupa ce a crescut aluatul,il impartim in doua,intindem o foaie nu foarte groasa si punem compozitie de branza pe jumatate din aceasta,apoi impaturim cu cealalta parte,lipim bine marginile si cu cu cutit taiem placintele dupa plac(eu am folosit o farfurie la taiat,metoda veche de la bunica).Punem uleiul la incins,si abia cand e incins bine punem placintelele!Sunt delicioase si simple!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s