Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Negresa cu bezea

Lasă un comentariu

O prajitura foarte buna si simpla de facut…cand nu aveti timp de o prajitura mai elaborata,aceasta ca si negresa de post de altfel,este ideala!

Ingrediente:

  • 6 oua
  • 1 pachet de margarina
  • 1 plic amoniac
  • 1 cana de lapte cald(in care dizolvati amoniacul)
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 cana zahar(200 g) + 1 cana zahar pentru bezea
  • 1 fiola esenta rom
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • gem de prune(4-5 linguri) sau puteti inlocui cu alt gem dupa preferinte,reteta e cu gem de prune
  • 200-300 g faina(in functie de consistenta aluatului,sa fie o „smantana”mai groasa)

Pentru blat: amestecam galbenusurile cu margarina,(totul se amesteca cu telul),zaharul(1 cana),amoniacul dizolvat in lapte,1 praf de sare,esentele,cacao si faina.daca aluatul e prea subtire mai adaugam faina.Punem hartie de copt intr-o tava(in functie de marimea tavii,blatul va iesi mai inalt), turnam aluatul in tava si introducem in cuptorul incins in prealabil pentru 30 minute,incercam blatul cu o scobitoare!

Dupa ce blatul este copt,il scoatem din cuptor,il ungem cu gem pe toata suprafata si punem in strat uniform bezeaua (albusurile batute spuma cu cealalta cana de zahar). Introducem din nou la cuptor pentru cateva minute!Lasam sa se raceasca si o taiem cu un cutit bine ascutit trecut prin apa!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s