Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Prajitura „inghetata falsa de ciocolata”

Lasă un comentariu

O prajitura pe care am gasit’o pe blogul Amaliei….http://www.haisagatim.ro/  foarte buna prajitura…felicitari !!

Blat:

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar tos
  • 1 lingurita rasa bicarbonat sodiu
  • 10 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat

Crema:

  • 200 g unt
  • 200g zahar
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 1 ou
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1 fiola esenta rom
  • 50 g ciocolata (rasa pe deasupra prajiturii)

Albusurile se bat spuma tare,se adauga rand pe rand zaharul si se bat pana se obtine o bezea lucioasa,apoi se adauga  galbenusurile unul cate unul si se amesteca cu o lingura de lemn „peste cap”,se adauga bicarbonatul amestecat cu putina faina,faina,cacao. Amestecul obtinut se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt timp de 25 minute la foc potrivit!

Pentru crema se amesteca faina cu oul si zaharul,adaugam laptele si punem sa se ingroase la foc mic amestecand mereu.Cand se ingroasa putin luam de pe foc si adaugam nuca,cacao so ciocolata rupta bucatele.Lasam sa se raceasca…

Separat mixam putin untul si aapoi adaugam putin cate putin din amestecul racit.La sfarsit punem esenta de rom,punem crema peste prajitura iar pe deasupra radem ciocolata amaruie,lasam prajitura la rece 4 ore!

P1010444

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s