Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Napolitana cu crema caramel

Lasă un comentariu

Cautam de foarte mult timp o crema buna pentru napolitana si am gasit’o pe blogul doamnei Mariana  la http://retetelemarianei.wordpress.com este o reteta foarte buna,cu siguranta va ramane una din retetele preferate!

Ingrediente:

  • 1 pachet mare foi de napolitana
  • 600 g zahar
  • 1 pachet unt(eu am folosit margarina)
  • 4 oua
  • 250 g nuca macinata
  • 1 esenta vanilie

Din cantitate de zahar punem jumatate(300g) intr-o cratita de aluminiu la caramelizat.Batem ouale spuma cu restul de zahar si untul moale.Cand zaharul s-a caramelizat,tragem putin cratita deoparte si turnam treptat compozitia cu oua si amestecam cu o lingura de lemn.Punem inapoi la foc mic pana ce se topeste untul si se ingroasa putin(prima data se va forma ca o „bomboana” zaharul,dar se va topi pe foc)

Dam cratita de pe foc dupa ce s-a ingrosat putin si adaugam nuca macinata si essenta de vanilie,lasam sa se raceasca putin.

Punem o foaie de napolitana pe un tocator mai mare sau pe fundul unei tavi,punem crema si intindem foarte bine,stratul nu trebuie sa fie gros.

Procedam la fel si cu celelate foi,acoperim prajitura cu o hartie si punem greutate deasupra pentru a se lipi bine foile.

Dam la rece pana se intareste crema!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s