Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Branzoaice

1 comentariu

…sau poale’n brau mai traditional,oricum sub ce denumire le gasim sunt atat de buune,merita tot efortul! Reteta aceasta o am din revista Practic in bucatarie din 2004! Eu le’am incercat cu branza dulce dar le puteti prrepara si cu branza sarata depinde care va plac mai mult,sunt foarte bune in ambele variante!

Ingrediente:

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 pahar cu lapte(200 ml)
  • 1 drojdie mica
  • 2 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 4 linguri ulei(sau unt topit)

Pentru umplutura:

  • 250 g branza dulce de vaca
  • 3 linguri zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri gris(sau mai mult,in functie de cat de zemoasa este branza)
  • coaja rasa de lamaie
  • pliculete zahar vanilat

Se face o maia din 2-3 linguri lapte  caldut,2 linguri zahar,drojdia si 2-3 linguri faina pana ce obtinem o compozitie de consistenta smantanei.Lasam maiaua la loc cald,la crescut.Dupa ce maiaua si-a dublat volumul o amestecam cu faina si cu restul ingredientelor(fara ulei) si framantam pana se dezlipeste de pe vas,apoi adaugam uleiul (sau untul topit),framantam in continuare si mai lasam jumatate de ora la crescut.

Intre timp preparam umplutura: pasam branza cu o furculita,amestecam cu grisul,zaharul,coaja de lamaie si ouale.Din aluatul crescut intindem o foaie groasa cam de jumatate de centimetru si o taiem in patrate.Punem 1 lingura de umplutura in mijlocul fiecarui patrat si unim la mijloc cele 4 colturi.Asezam fiecare branzoaica intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si mai lasam putin la cald la crescut. Ungem branzoaicele cu ou batut si le coacem la foc mic pana se rumenesc deasupra!

One thought on “Branzoaice

  1. Observ multe vizualizari la preparate dar nici un comentariu,a’si fi curioasa daca cineva a incercat vreun preparat,ce parere are…astept pareri si sugestii bune si rele(decente) pentru imbunatatiri! Va multumesc pentru vizualizarea preparatelor!:*:* Va astept si pe facebook!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s