Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Paste cu sos de rosii

Lasă un comentariu

Cand sunt in pana de idei pastele sunt ideea salvatoare,fie ca sunt cu carne,cu ciuperci sau rosii,sunt foarte gustoase si usor de preparat,astazi le’am preparat simple cu rosii,sunt delicioase! Ps: voi posta mai multe retete de paste(sunt preferatele mele)..

Ingrediente:

  • 250g paste (de care va plac) eu am folosit cele taiate la capete
  • o cutie de rosii taiate in suc propriu sau suc de rosii
  • 1 pahar de vin alb sec sau demisec
  • 3 catei de usturoi
  • oregano
  • sare
  • piper
  • busuioc proaspat
  • parmezan
  • 1 ardei iute tocat marunt(optional)

Se caleste usturoiul tocat marunt in 2 linguri ulei de masline,apoi se stinge cu un pahar de vin alb,se lasa la fiert cateva minute pentru a se evapora alcoolul.Se pun rosiile sau sucul de rosii,amestecam si lasam acoperit sa fiarba in functie de cat de gros vrem sa fie,condimentam cu sare,piper,oregano,punem si busuiocul tocat marunt si ardeiul iute tocat daca va place mai iute,mai lasam cateva minute la fiert si stingem focul! Separat fierbem pastele conform instructiunolor de pe ambalaj,pastele intotdeauna trebuie fierte aldente,la foc iute! Lasam pastele la scurs intr-o strecuratoare fara sa le dam prin jet de apa rece,apoi le amestecam cu sosul si obligatoriu le servim calde cu parmezan ras!! Sunt delicioase!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s