Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Varza calita cu afumatura

Lasă un comentariu

Sunt atatea retete de varza calita…dar eu o prefer pe cea clasica,fara ceapa si morcov! Este foarte buna si fara carne,pentru zilele de post,dar la mine in familie se prefera mai mult carnea cu varza decat varza cu carne:))

Ingrediente:

  • 1 varza mai mare(2-3 kg)
  • sunculita afumata(300g) sau kaizer,ce va place
  • 1 cana de apa
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 linguri bulion sau suc de rosii(100ml)
  • marar

Taiem sunculita sau kaizerul felii mai groase si le prajim putin,varza o tocam marunt si o frecam cu sare,dupa ce s-a perpelit carnita,o scoatem intr-un castron si in uleiul incins punem varza,amestecam,punem capacul si o lasam la foc mic sa se inmoaie putin.Dupa ce a mai scazut din volum,turnam o cana de apa si o lasam la fiert la foc mic,punem si carnea.Dupa ce a fiert si a mai scazut din zeama punem bulionul sau sucul de rosii,foile de dafin,sare,piper si mai lasam 10 minute la foc mic sau bagam cratita la cuptor pentru 10 minute.Dupa ce am scos-o tocam mararul si il amestecam cu varza,ii da un gust aparte mararul proaspat!Merge de minune cu ardei iute si mamaliguta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s