Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Cartofi gratinati cu ceapa

2 comentarii

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 2 oua
  • 200g smantana
  • 100g cascaval ras
  • sare,piper

Se fierb cartofii in apa cu sare,se lasa sa se raceasca dupa care se curata de coaja.Se incinge uleiul si se caleste ceapa tocata marunt sau julien.Cartofii se taie felii si se amesteca cu ceapa putin calita,se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,se pune totul intr-o tava sau forma termorezistenta unsa cu putin ulei.Se amesteca smantana cu ouale(eu din pacate nu am avut smantana,am facut fara) si se toarna peste cartofi.Se rade cascaval deasupra si se introduce in cuptor!Se serveste cu o salata de sezon!

2 thoughts on “Cartofi gratinati cu ceapa

  1. La acesti cartofi merge foarte bine sai amesteci cu zacusca de vinetesau ciuperci.Ies deliciosi:O alta reteta de cartofi „al estilo italiano” este:prajesti cartofii taiati rondele dar nui prajesti foarte tare.Intrun castron amesteci: smintina cu brinza albastra ii zice aici-are un miros mai tare si oregano si pui cartofii.Totul pui intro tava de cozonac sau chec unsa cu unt ,si bagi la cuptor pina se rumeneste.Ca garnitura la carne sau peste e o bunatate.Daca vrei poti pune in forme individuale.Daca nuti place brinza asta poti amesteca smintina cu orice tip de brinza vrei.

  2. multumesc pentru idei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s