Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Castraveti la otet

Lasă un comentariu

Pentru ca a sosit toamna,trebuie sa ne gandim la muraturi,dulceturi…provizii pentru iarna.O sa va dau reteta de castraveti,pe care o folosesc de la mama in fiecare an si este foarte buna,niciodata nu da gres!:)

Pentru 5 kg de castraveti am folosit urmatoarele cantitati:

  • 1 l.otet alb (eu il prefer in locul celui rosu)
  • 2 l.apa
  • 6 linguri sare grunjoasa
  • 3 linguri de zahar
  • 1 plic pikant fix iute
  • 1 plic piper boabe
  • 1 plic mustar boabe
  • cateva foi de dafin

Pentru inceput spalam castraveti si ii lasam la scurs,punem intr-o cratita mai mare otetul,apa,sarea,zaharul,piperul,mustarulfoile de dafin si pikantul fix,lasam sa fiarba in clocot,apoi oprim focul.Luam castraveti pe rand si pentru 2 minute ii introducem in compozitia fiarta,apoi ii scoatem intr-un castron,procedam asa cu toti castraveti.Pregatim borcanele, daca sunt de sticla punem niste furculite sau linguri sub borcane pentru a nu se sparge cand turnam compozitia fierbinte.Asezam castraveti in borcane,apoi turnam compozitia pana acoperim castraveti,iar deasupra punem crengute de visin sau de marar,inchidem capacul foarte bine si invelim borcanele intr-un prosop!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s