Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Tavalita

Lasă un comentariu

O prajitura gustoasa si foarte simpla…

BLAT:

  • 6oua
  • 200g zahar
  • 4linguri de apa
  • 4 linguri de ulei
  • 3linguri cacao
  • 2linguri miere
  • 200g faina
  • 1pliculet praf de copt

SIROP:

  • 500ml apa sau lapte
  • 250g zahar
  • 2 plicuri capucino
  • 2fiole rom

Se bat albusurile spuma cu zaharul,separat se freaca galbenusurile cu apa,uleiul,praful de copt si mierea,se toarna peste albusuri si se amesteca usor,se pune apoi  cacao si faina in ploaie si se amesteca incet cu o spatula.Se tapeteaza o tava cu ulei si faina sau punem direct hartie de copt si turnam compozitia in tava si o bagam in cuptorul preincalzit.

Separat preparam siropul,punem apa sau laptele la foc impreuna cu zaharul,lasam sa fiarba putin,apoi punem plicurile de capucino si romul,lasam sa mai dea un clocot si punem deoparte la racit.Dupa ce am scos blatul din cuptor il lasam sa se raceasca complet,la fel si siropul,taiem prajitura cuburi si le dam prin nuca de cocos(eu asta am avut) sau nuca macinata(sunt si mai bune).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s