Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

TORT DE MERE

Lasă un comentariu

Desi sunt sute de retete cu torturi eu am incercat o reteta de tort cu mere care este foarte bun si racoritor! Un desert ideal pentru weekend.

  • 1 kg mere decojite si fara samburi
  • zahar pentru caramelizat si tapetat forma de tort
  • gem de prune(sau de care aveti) pentru umplut merele
  • margarina pentru a o pune peste mere

Pentru blatul de pandispan:

  • 3 oua
  • 75g zahar
  • 65g faina
  • un praf de sare

Se caramelizeaza zaharul in forma de tort,se pun merele decojite si umplute cu gem in forma de tort iar pe deasupra cu o lingurita pe fiecare mar o lingurita de margarina si se dau la cuptor sa se inmoaie.Intre timp se face pandispanul,galbenusurile se freaca cu zaharul,praful de sare si praful de copt stins cu putina zeama de lamaie,albusurile se bat spuma si se incorporeaza peste galbenusuri impreuna cu faina.Se toarna compozitia peste merele scoase din cuptor si se introduce din nou la cuptor pentru 30-40 minute.Se scoate,se lasa la racit,apoi se rastoarna pe un platou si se decoreaza dupa preferinta.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s