Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Tort cu crema de ciocolata

Lasă un comentariu

La acest fel de tort blatul ramane acelasi,compozitia o puteti schimba dupa preferinte,cu ce fel de crema doriti si il puteti orna in orice forma si cu orice fructe in functie de imaginatie.Eu am folosit crema de la” foi cu crema de ciocolata”,asadar o sa scriu doar reteta de baza a blatului de tort pe care il folosesc la majoritatea torturilor deoarece este foarte pufos,se taie usor si poate fi umplut cu orice crema…

Blatul:

  • 6 oua
  • 250 g zahar
  • 300 g faina
  • 10 linguri de apa
  • 10 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 praf de copt

Se bat albusurile spuma cu zaharul si praful de sare (ca pentru bezea),galbenusurile se amesteca cu apa,uleiul si praful de copt si se incorporeaza peste albusuri amestecand cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa aluatul,in ploaie se pune si faina amestecand incet.Se unge o forma de tort (de 26cm) cu unt si se tapeteaza cu faina,se pune compozitia in forma si se coace la foc potrivit 40 minute.Se scoate din cuptor si se lasa in cratita sa se raceasca.Se taie blatul in 2 sau 3 si se umple cu orice crema doriti,eu am folosit crema de ciocolata,daca vreti mai insiropat se face un sirop din zahar si apa cu putin rom sau vanilie.Daca doriti sa faceti un blat cu cacao se inlocuiesc 2 linguri de faina cu o lingura de cacao.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s