Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Savarine cu frisca

Lasă un comentariu

Minunatele savarine cu frisca…

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 200ml lapte cald
  • 250g faina
  • 1 plic drojdie
  • 30 g zahar
  • putina sare
  • 30ml ulei

Pentru sirop:

  • 1 litru apa
  • 400g zahar
  • 3 fiole esenta de rom(de 2 ml de la dr Oetker)

Pentru umplut:

  • 500ml frisca batuta

Pentru jeleu:

  • 1 plic jeleu rosu

Diluam drojdia cu 2 linguri de lapte caldut. Adaugam apoi faina, oul, laptele,
sarea si uleiul. Amestecam bine cu mixerul folosind spiralele pentru aluat, pana
ce  obtinem un aluat omogen de consistenta unei smantani .Formele pentru savarine se umplu cu aluat ajutandu-ne de o lingura, avem grija sa fie in cantitate egala.Le lasam la dospit 30 minute la loc caldut apoi le introducem in cuptorul
preincalzit pe gratarul din mijloc inca 30 min pana ce se rumenesc.

Fierbem apa cu zaharul timp de 5 minute, cand s-a racit adaugam esenta. Jeleul
il pregatim conform indicatiilor de pe plic.Dupa ce s-au copt, scoatem
savarinele din forme si le lasam sa se raceasca.Savarinele se scufunda in sirop, se rasucesc pe toate partile cca 1 minut, apoi le scoatem si le lasam sa se scurga pe un gratar.Decupam capacelul la fiecare, in interior mai punem cate doua linguri de sirop, apoi ungem capacelul cu jeleu.Dupa care cu ajutorul unui posh umplem fiecare savarina cu frisca din abundenta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s