Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Cataif cu frisca

Lasă un comentariu

O prajitura destul de ciudata,dar destul de buna si cam dulce sigur pe placul celor care sunt fani baclava…Am facut-o din pura curiozitate:)Mi-a atras atentia fideaua:))

Ingrediente:

  • 500g fidea
  • 300g zahar
  • esenta de rom
  • un plic zahar vanilat
  • 300ml apa
  • 500g frisca

Se unge o tava cu unt,fideaua se aseaza in strat subtire si se da la cuptor pentru cateva minute ca sa se rumeneasca.In acest timp se prepara siropul,se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat se da deoparte,se adauga zaharul vanilat si esenta de rom si se amesteca.Se toarna apoi peste fideaua rumenita si se da din nou la cuptor pentru inca 20 minute.Dupa ce s-a rumenit si s-a legat fideaua cu siropul de zahar ca o foaie,se lasa sa se raceasca,apoi se taie foaia de fidea in jumatate.Se aseaza jumatate de foaie pe un platou,se intinde toata frisca batuta,apoi fideaua ramasa taiata in bucati sau intreaga.Se lasa la rece o ora.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s