Bucataria Alinei

…sa imbinam utilul cu placutul…

Nuci umplute cu crema de ciocolata

Lasă un comentariu

Este o reteta simpla,dar foarte buna si care mie mi’a purtat noroc la un concurs.

 Ingrediente: 3ou,60g zahar,60g ulei,2pliculete zahar vanilat,un praf de sare,1pliculet amoniac dizolvat intr-o lingura cu zeama de lamaie,faina cat cuprinde.

Din ingredientele de mai sus se framanta un aluat suficient de tare,incat aluatul sa nu se lipeasca de mana.Din aluat se fac gramajoare mici care se pun in forma speciala care a fost in prealabil foarte bine incinsa.Lucrul asta e foarte important pentru ca daca nu e incinsa forma ele se vor lipi si va fi foarte greu daca nu imposibil sa le scoateti intregi.

Pentru crema: 1l lapte,300g zahar,200g faina,cacao,1 sticluta rom,1 pachet margarina pentru creme.

Se amesteca intr-o cratita zaharul cu faina si cacao se pune laptele si se pune pe foc,se fierbe pana la o consistenta mai groasa,se pune margarina,se amesteca in continuare pana la topirea completa a margarinei,se ia de pe foc,se lasa sa se raceasca putin apoi se pune o esenta de rom.Dupa racirea cremei se umplu nucile si apoi se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie  sau nuca de cocos,la alegere.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s