Prajitura “parlament”

O prajitura foarte buna pentru amatorii de nuca….cu foarte multa nuca!!Reteta originala este din revista Practic in bucatarie,editie mai veche,iar eu am preluat-o de pe un blog mimitakoman.blogspot.ro…multumesc doamnelor pentru reteta!!

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 2 cani cu nuca prajita
  • 14 linguri zahar
  • 7 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • 1 praf copt
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g crema ciocolata(finetti)
  • 300 g biscuiti obisnuiti

Tapetam o tava cu margarina si faina (eu am folosit hartie de copt) si punem nuca prajita atat cat sa acopere fundul tavii.Pregatim apoi un blat din 7 albusuri,7 linguri zahar,7 linguri nuca macinata,cele 3 linguri de faina si praful de copt.Turnam in tava peste nuca si dam la cuptor.

Cand blatul este copt,il lasam putin sa se odihneasca,il rasturnam cu nuca deasupra si il ungem cu crema de ciocolata.Peste crema de ciocolata,punem biscuitii inmuiati in cafea.Dupa aceea pregatim crema din cele 7 galbenusuri cu cele 7 linguri de zahar si 3 linguri de apa,care le punem pe baie de aburi,le fierbem pana se ingroasa si lasam la rece.

Intre timp cat se raceste crema,batem frisca,apoi amestecam bine cu crema de galbenusuri si punem pe deasupra blatului in strat uniform.Pudram cu cacao si o lasam la frigider cateva ore!

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s